Folk kjøper kunst for ulike grunner, men én ting har de alle til felles: det gir dem glede. Kunzt ønsker å vise et mangfold av kunstkjøpere. En gang i uken presenterer en ny kunstkjøper ett av sine kjøp og historien bak. Møt musikeren Tellef Raabe. Tellef anbefaler unge og lokale kunstnere, og liker spesielt kompisen Fredrik Wiig Sørensen (f.1989) sin kunst:

«Jeg kjøpte verk(ene) fordi det var de jeg instinktivt likte best da jeg besøkte atelieret til Fredrik. Det store (olje på pleksiglass) kjøpte jeg i 2011 sammen med to andre malerier i samme dimensjon. De to små (som er del av en annen serie, olje på lerret) kjøpte jeg i 2014. Alle tre var altså kjøpt direkte fra kunstneren, som er en venn av meg.

Fredrik tar foresten del i en utstilling som åpner i morgen 4.februar i Ålesund Kunsthall. På åpnningen har jeg fått gleden av å spille noen låter. Ellers anbefaler jeg å følge med på unge og lokale kunstnere, da jeg synes det er mer spennende å kjøpe originalverk enn billige reproduksjoner og trykk.»

VERK 1: Fredrik Wiig Sørensen, Olje på pleksiglass. FOTO: Silje Sigurdsen.
VERK 2 OG 3: Fredrik Wiig Sørensen, Olje på lerret. FOTO: Silje Sigurdsen.
KUNST OG MUSIKK: Tellef setter på en plate mens vi snakker løst om Sørensens malerier. FOTO: Silje Sigurdsen.

Takk til Tellef.


Liker du KUNZT? Følg @kunzt.no på Facebook og Instagram for bak kulissene.

Svar