Folk kjøper kunst for ulike grunner, men én ting har de alle til felles: det gir dem glede. Kunzt ønsker å vise et mangfold av kunstkjøpere. En gang i uken presenterer en ny kunstkjøper ett av sine kjøp og historien bak. Møt Ruben Nesse. I 2015 kjøpte Ruben et trykk av gatekunstneren La Staa, som holdt sin første soloutstilling hos Galleri GEO, nabo til Rubens musikkselskap Brilliance:

«Jeg kjøpte trykket «Toro’s Bergensk Fiskesuppe» da La Staa hadde utstillingen Do Not Remove hos våre naboer. Vi trengte noe å pryde veggen vår med her på Brilliance. Jeg falt umiddelbart for fargebruken i bildet og at det har en fin relasjon til Bergen. I tillegg er motivet en parodi på Andy Warhols Campbell’s Soup Cans, som jeg alltid har vært fan av.»

VEGGPRYD: Trykket henger pent på veggen i Brilliance sine lokaler. FOTO: Silje Sigurdsen.
PARODI: Andy Warhols «Campbell’s Soup Cans» (1962). FOTO: MoMA.org.

Takk til Ruben.


Liker du KUNZT? Følg @kunzt.no på Facebook og Instagram for bak kulissene.

Svar