Per Hess

Per Hess
Per Hess (f. 1946, Kongsberg) er en norsk billedkunstner bosatt i Oslo. Hess er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1970–73) og senere ved Statens kunstakademi (1973–79). Begge institusjoner er nå en del av Kunsthøyskolen i Oslo. Etter utdanningen arbeidet Hess med et formalt ekspressivt/abstrakt maleri, etter hvert med vekt på fargen som verkets bærende element. I de senere årene har tematikken for hans kunstnerskap konsentrert seg rundt verdidefinisjoner, kapital og penger. Hess har høstet gode kritikker for sine ustillinger og har hatt flere soloutstillinger i både inn- og utland. I 2013 deltok Hess på Biennale di Venezia i Italia med verket "Personal Structures". Kunsten hans er itillegg installert i en rekke offentlige bygg: en gulvistallasjon i 1-4 etg. i Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo, 1988. En serie på 16 veggmalerier, "Via", Rikshospitalet i Oslo, 1998-2000. "Frø", Rikshospitalets mest omfattende installasjon plassert i gulv, vegg, tak over hele sykehuset, 1996-2000. Serien "Bridges", Politihuset i Drammen, 2001. Hess har arbeidet som faglig leder for mange kunstprosjekter i det offentlige rom, blant annet Det juridiske fakultet (UiO), Det samfunnsvitenskapelige fakultet (UiO), Handelshøyskolen BI, alle Universitetet i Bergen. Helga Engs hus og Universitetsbiblioteket i Oslo, Bærum sykehus, Sandvika. Aker Solutions Headquarter, Snarøya, Oslo. Det norske teatret, Oslo. Kilden teater- og konserthus for Sørlandet, Kristiansand. Hess har hatt styreverv i Norske billedkunstneres fagorganisasjon, Bildende Kunstneres Styre, Billedkunstnerne i Oslo og Akershus, Trafo Kunstnerhus, Oslo og vært redaktør av Billedkunst. Hess er medlem av Norske billedkunstnere og Landsforeningen Norske Malere.

Episoder

#199

Samarbeid

Lars Ø. Ramberg har laget det perfekte kunstverk for Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika

Lars Ø. Ramberg har laget det perfekte kunstverk for Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika

Bli med inn i nye Deichman Hovedbibliotek i Bjørvika, hvor kunstner Lars Ø. Ramberg har laget det perfekte verket for biblioteket og for tiden vi lever i, med digitalisering og delingskultur.

Les mer

Prisvinnende TV-program om kunst og kunstbransjen. Se alle episodene fra KUNZT for kun 80 kr i måneden eller 800 kr i året. Nå også med eget tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.

Flere fordeler