Kunzt

Ålesund

Ålesund
Ålesund, kommune i Møre og Romsdal fylke, på øyer ved munningen av de viktigste fjordsystemene på Sunnmøre. I 2019 har Ålesund omtrent 50,000 innbyggere. Byen er spesielt kjent for sin arkitektur med jugendstil og for deres Jugendstilsenter. Byen huser flere kunstnere og er en voksende kulturby, med Ålesund Kunstfagskole, KUBE Kunstmuseum og Ålesund Kunsthall også kalt for KHÅK.

Episoder

#165

Er Ålesund et mekka for kunstnere?

Kunzt dykker ned i Ålesund sin kunstscene. Vi møter blant annet kunstner Rune Furelid som er tidligere Odd Nerdrum-elev, og som har gjort suksess med eget kunstgalleri midt i Ålesund sentrum.

#164

Mottaket er Ålesund sitt nye visningssted for kunst

Hvordan er Ålesund sin kunstscene? Kunzt dykker ned i Ålesund sin kunstscene, hvor vi blir kjent med noen av byens institusjoner og kunstnere. Bli med til Mottaket, et sårt trengt visningsrom for byens kunstnere. Nylig oppholdt forfatter Bjørn Vatne og kunstner Lissette Escobar seg på Mottaket.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.