Kunzt

Harstad

Harstad
Harstad, på nordsamisk Hárstták, er tredje største by i Nord-Norge og er nest største kommune i Troms, etter folketall. Storregionen Midtre Hålogaland med Lofoten (Svolvær),Vesterålen (Sortland),Harstadregionen og Ofoten (Narvik) utgjør Nord-Norges tettest befolkede område med omkring 120,000 innbyggere. Hvert år arrangeres Festspillene i Nord-Norge, med ambisjoner om å bli verdens viktigste kunstfestival for hele det sirkumpolare nord. Festspillene i Nord-Norge er en helårig virksomhet som har arrangert årlige festspill i Harstad siden 1965.

Episoder

#115

Samarbeid

En insider eller en outsider i kunstverden? Festspillene i Nord-Norge 3/3

Hørt om Outsider Art? Vi møter en av Norges fremste Outsider Art-forkjempere, Simone Ritter, besøker Atelier Noua sin fotobokutstilling og NKNN (Norske Kunsthåndverkere i Nord-Norge) sitt PopUp verksted på Hurtigbåtkaien i Harstad.

#114

Samarbeid

Joar Nango eksperimenterer med samisk arkitektur. Festspillene i Nord-Norge

Sammen med et utvalg kunstnere og håndverkere fra sapmi, Nord-Sverige og Nord-Norge bygger Joar Nango sitt festspillprofilprosjekt: en ny variant av den tradisjonelle gjeterhytta – gumpi. Videoen er sponset av og laget i et samarbeid med Festspillene i Nord-Norge.

#113

Samarbeid

Over 250 kunst- og kulturarrangement på én uke med Festspillene i Nord-Norge

Kunzt blir med på årets Festspillene i Nord-Norge, med over 250 arrangement på én uke. Takk til FNN som sponset denne turen og episodene herfra. I denne episoden dykker vi ned i årets Festspillutstilling med «Institutt for natur og kunst» på Galleri Nord-Norge. Vi prater også med Festspilldirektør, Maria Utsi.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.