Kunzt

Kristiansund

Kristiansund
Kristiansund kommune i Møre og Romsdal fylke ligger på øyer ved utløpet av de store fjordene på Nordmøre. Praktisk talt hele befolkningen i det tidligere Kristiansund er bosatt i tettstedet Kristiansund som har 18,300 innbyggere (2014). Byen har flere kulturtilbud og insitusjoner. Hvert år arrangeres Nordic Light International Festival of Photography, en fotofestival som strekker seg over flere dager, og ble første gang arrangert i 2006. Festivalen trekker publikum fra hele verden og viser fotokunst laget av både nasjonale og internasjonale kunstnere.

Episoder

#253

Mannen under lupen i utstilling hos Nordic Light Festival of Photography

Med utstillingen A Female Gaze under Nordic Light Festival of Photography 2021 utforsker en gruppe kvinnelige fotografer begreper om maskulinitet, det mannlige og det feminine perspektivet. Utstillingen berører også temaer som identitet, begjær, intimitet, kjønnsroller og familie. Det sentrale spørsmålet dreier seg om eksistensen av et spesifikt kvinnelig blikk. Finnes det i det hele tatt? I så fall, hva innebærer det? Hva former og påvirker det, kulturelt, personlig og sosialt?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.