Kunzt

Sandnes

Sandnes
Sandnes er en by, og en kommune på Nord-Jæren og i Ryfylke i Rogaland fylke. Med sine 78 439 innbyggere (2020) er Sandnes Norges 11. største kommune. Sandnes by ligger innerst i Gandsfjorden og er kommunens administrasjonssenter. Byen var opprinnelig mest kjent for sin teglverk- og pottemakerindustri, mens produksjonen av tekstilprodukter og sykler har satt byen på kartet i nyere tid. Næringslivet er i dag preget av mye olje- og gassrelatert virksomhet. Sandnes har historisk sett hatt en nær tilknytning til sykkel, da Den Beste Sykkel (DBS) startet sin produksjon av sykler her i 1892. "Sykkelbyen Sandnes" er viktig, og det er mye sykkelvei i byen. I 2001 fikk Sandnes utmerkelsen «Årets kulturkommune i Rogaland» for offensiv satsing innenfor kulturområdet. Kommunen var tidlig ute med etablering av musikkskole, og har lenge hatt et bredt frivillig kulturliv. Ved tusenårsskiftet ble Sandnes kulturhus åpnet. Sandnes museum er en del av Jærmuseet, og fikk i 2008 et nytt regionalt vitensenter, Vitenfabrikken. Etablering av ny kino er et annet nytt tilskudd til kulturlivet i Sandnes. Rådhusteateret ble bygd om til en institusjon for bildende kunst og film og åpnet våren 2009.

Episoder

#208

Sandnes artotek tilbyr gratis utlån av kunst til byens innbyggere

Bli med til Sandnes bibliotek og deres Artotek, hvor de tilbyr gratis utlån av kunst til byens innbyggere. Hva er et artotek? Hvordan gjøres utlånet i praksis? Og hva med forsikring av kunsten? Artoteket er et samarbeid mellom Sandnes bibliotek og Sandnes kommune om å gjøre deler av kommunens kunstsamling tilgjengelig for byens innbyggere.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.