Sørkedalen

Sørkedalen
Sørkedalen er en dal nordvest i Oslo kommune, beliggende mellom Voksenåsen og Tryvannshøgda i øst og Venneråsen i vest.Dalen utgjør et eget bygdesamfunn med en kultur som skiller seg distinkt fra resten av kommunen og som har bevart et ikke-urbant preg. Dalen er hovedsakelig bebygget med gårdsbruk, og er et populært utfartssted for friluftsaktiviteter som skitur og ridning for befolkningen i Oslo vest. Ved inngangen til dalen ligger Bogstad gård og Oslo Golfklubb. Sørkedalselven renner gjennom dalen og ut i Bogstadvannet. Sørkedalen er et fint utgangspunkt for skiturer i Nordmarka. Det går et bredt nettverk av sommer- og vinterløyper tilrettelagt av Skiforeningen. Det arrangeres også skiskole for barnehager og skoler i Oslo. Sørkedalen er omtrent 10 km lang og ligger hovedsakelig innenfor Markagrensen, bortsett fra det sydligste området nærmest Bogstad som ligger i bydel Vestre Aker.

Episoder

#237

Janicke Schønning er en av få helårs friluftsmalere i Norge

Der de fleste kunstnere skaper kunst innendørs, og kanskje spesielt i land som Norge hvor ting kan bli litt røft, trives Janicke Schønning best utendørs som en av få friluftsmalere i Norge. Hvordan er det å skape kunst utendørs, hele året? Og hvorfor utendørs?

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.