Vestfossen

Vestfossen
Vestfossen er et tettsted i Øvre Eiker kommune i Viken fylke. Tettstedet har 3 222 innbyggere per 1. januar 2020. Vestfossen er et tidligere industristed med tradisjoner som strekker seg tilbake til 1500-tallet. Det som nå er Fossesholm Herregård på stedet ble da hovedgård for en godssamling med en omfattende satsing på sagbrukdrift. Senere kom andre typer industri til. Blant disse dominerte fra slutten av 1800-tallet fabrikkene Vestfos Cellulose og Fredfos Uldvarefabrik. Rundt 1970 ble Vestfossen rammet av en industrikrise som førte til nedleggelse av disse fabrikkene. Store deler av den industrielle infrastrukturen på stedet ble siden stående ubrukt i lang tid. Etter år 2000 har en satsing på kultur ført til at flere kulturinstitusjoner har etablert seg på stedet. Blant annet Vestfossen Kunstlabratorium, et kunstsenter som viser internasjonal samtidskunst av høy kvalitet, fundert på en målsetning om å gjøre kunst tilgjengelig for alle. Fotokreditt Vestfossen: Eao, under lisens CC-BY-SA-2.5.

Episoder

#230

Javier Barrios utsmykker Kjell Inge Røkkes banebrytende forskningsskip REV Ocean

Bli med inn i studio til Javier Barrios, en av omtrent 60 kunstnere som utsmykker Kjell Inge Røkkes forskningsskip, REV Ocean - et omfattende og banebrytende skip innen havforskning og havforsuring. Barrios er spesielt opptatt av kunst i offentlig rom, vitenskap og teknologi, hvor han eksperimenterer med lys og filtre ellers bruk i datamaskiner og mobiltelefoner for å skape unike kunstverk.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.