Kunzt

Ahmed Umar

Ahmed Umar
Ahmed Umar (f. 1988, Sudan/Norge) er en norsk-sudansk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Umar arbeider med flere ulike typer kunst (keramikk, skulptur, performance, installasjon, foto, maleri og grafikk).

Umar kom til Norge fra Sudan i 2008 som politisk flyktning. Hans kunstneriske praksis er sterkt påvirket av personlige erfaringer fra oppveksten, bruddet og tilpasningen til et nytt land og kultur. Med et spenn av materialer og teknikker skaper han narrativer som likevel oppleves allmennmenneskelige. Identitet og seksualitet er tilbakevendende temaer. Umar opplever stor og stadig økende oppmerksomhet, og har stilt ut ved flere anerkjente museer, gallerier og kunstfestivaler som Oslo Kunsthall, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Last Frontiere NYC i New York og Künstlerhaus Palais Thurn und Taxis, i Bergenz i Østerrike.

Episoder

#204

Ahmed Umar har fått drapstrusler for kunsten sin

Bli med hjem til Ahmed Umar, en norsk-sudansk kunstner som skiller seg ut i norsk samtidskunstscene. Umar har fått mye medieomtale de siste årene og stilt ut hos en rekke anerkjente aktører i kunstfeltet i både inn- og utland. Nå drømmer han om Venezia Biennalen.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.