Kunzt

Ann Kristin Aas

Ann Kristin Aas
Ann Kristin Aas (f.1976, Hamar) er skulpturkunstner som lager skulpturelle objekter og installasjoner. Hun er født og oppvokst på Hamar, men har bodd i Son og Moss siden 2010 med verksted for kunstnerisk virksomhet i tidligere Moss Bryggeri. Hennes arbeider tar utgangspunkt i naturmaterialer og gjenstander som hun finner. I det visuelle uttrykket forsøker Aas å belyse ulike problemstillinger i møtet mellom natur og kultur.

Aas er utdannet med mastergrad i 2007 som høgskolelektor i formgivning, kunst & håndverk ved Høgskolen i Oslo, nå Storbyuniversitetet / Oslo Metropolitan University. Arbeidet som verkstedansvarlig og underviste ved Institutt for Estetiske Fag i fagområdet Tre og Metall fra 2007 til 2010.

Hun er medlem av Norske Billedkunstnere, Norsk Billedhuggerforening og kunstnerduoen IOMAKA sammen med Ingunn O. Myrland. Fra 2011 til 2020 har Aas vært involvert i litteraturhuset og kunstnerkollektivet House of Fondation (HoF) i Møllebyen i Moss, blant annet som nestleder i styret. Hun er medlem av Kunstnerisk Råd, Utstillingskoordinator, prosjektleder i samarbeid med Østlandsutstillingen og Norske Kunsthåndverkere Viken, hvor hun også har vært styremedlem. Fra 2018 har hun også vært styremedlem i Moss Kan Kunsten.

Siden 2010 har hun hatt åtte separatutstillinger og deltatt i mange gruppeutstillinger i inn- og utland, blant annet ved Kunstindustrimuseet i Oslo og kunstforeninger rundt om i Norge. I januar 2020 fullførte Ann Kristin Aas sin første store offentlige kunstproduksjon ved Labo, Østre Toten Helse- og omsorgssenter, samtidig som hun er invitert til å delta i flere konkurranser om Kunst i det offentlige rom.

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim Oppland Kunstsenter, Lillehammer Østfold Kunstsenter, Fredrikstad KRAFT i Bergen Samisk Senter for Samtidskunst, Karasjok Alta Kunstforening Narvik Kunstforening Akershus Kunstsenter Gjøvik Kunstforening Vestfold Kunstsenter Harstad Kunstforening Galleri Maria Veie, Oslo Sintra Galleri, Göteborg Ost-Holstein Museum, Eutin, Tyskland Landeshaus Gallerie, Kiel Palais am Festungsgraben, Berlin, Galleri Norsu, Helsinki m. fl.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.