Kunzt

Anna Daniell

Anna Daniell
Anna Daniell (f.1978) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo og på Nesodden. Daniell jobber med skulptur, tekst, film, performance og fotografering. Kunstverk utforsker viktigheten av kunst og gjenstander i vår tid. Hun skaper også iscenesatte situasjoner mellom publikum og kunsten hennes, for å utfordre det vante perspektivet at objekter bare er noe vi som mennesker skaper og bruker - og ikke noe som påvirker, hjelper og former oss.

Daniell har en mastergrad i kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo. Nyere utstillinger inkluderer Emma & William på Gallery F15 (2018); Juniutstillingen på Kunstnerforeningen, Oslo (2018); Lokalbefolkningen på Norsk Skulpturbiennale, Vigelandsmuseet (2017); Skulpturklubb, separatutstilling på Podium, Oslo (2017); Stavanger Art Museum (2016) og Performing the Black Mountain College Archive, Hamburger Bahnhof, Berlin (2015). I 2016 var hun en av finalistene for Sandefjord kunstforenings kunstpris. I 2018 ble Daniell tildelt et to måneders arbeidsopphold i Norges billedhuggerforenings atelierbolig i Berlin. Samme år mottok hun Civitella Ranieri -stiftelsens fellesskap og tilbrakte to måneder på Civitella Ranieris slott i Italia med en internasjonal gruppe forfattere, komponister og billedkunstnere. Hun har har hatt separatutstilling på Kunsthall Trondheim og laget i 2021 en fire meter høys skulptur for Henie Onstad. Hun jobber også med en permanent utsmykning for rådhuset i Oslo og flere andre utsmykninger.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.