Kunzt

Ansel Adams

Ansel Adams
Ansel Easton Adams (1902-1984) var en amerikansk fotograf. Han er kjent for sine svart-hvitt-fotografier, særlig fra nasjonalparken Yosemite i California.

Samlingen av verker er på over 40 000 negativer. Adams skrev også flere bøker om fotografi, blant annet en trilogi om fototeknikk – "The Camera", "The Negative" og "The Print". Han oppfant også sonesystemet, en teknikk som lar fotografer oversette naturlig lys til spesifikke valører på negativ eller papir. I 1980 ble han tildelt Presidentens frihetsmedalje av president Jimmy Carter. Høsten 2008 viste KODE en utstilling med over 70 av hans bilder. Bildene som var tatt mellom 1921 og 1968 og var nesten alle tatt med storformatkamera på stativ, som var hans foretrukne arbeidsmetode.

Episoder

#241

Kunsten som får deg ut av pandemitåken

Kunst har aldri vært utelukkende dekorativ eller underholdning. Ved siden av filosofi og religion har kunst også vært menneskets viktigste kilde til trøst. I en tilstand av uro eller sorg er det ikke piller som skal berolige oss, men de rette kunst- og kulturopplevelsene. Her får du derfor fire av de mest beroligende og trøstende kunstverkene i kunsthistorien - kunstverk som gir perspektiv, beroliger oss om fremtiden, gir økt selvfølelse og forsiktig fører oss tilbake til en roligere tilstand.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.