Kunzt

Apichaya Wanthiang

Apichaya Wanthiang
Apichaya Wanthiang (f. 1987, Bangkok Thailand) er en thailandsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Wanthiang sine motiv undersøker miljøer og studerer hvordan miljø påvirker vår oppfatning, atferd og interaksjon med verden og andre mennesker. I sin kunst jobber hun med en rekke ulike medier, inkludert maleri, installasjoner, arkitektur, video og bevegelser.

Wanthiang ble uteksaminert i 2009 med en Bachelor fra Sint-Lukas i Brussel, Belgia og 2012 med en Master i kunst fra Fakultetet for Kunst, musikk og design i Bergen. Hun legger særlig vekt på landskapene vi omgir oss med, de materielle, teksturelle, atmosfæriske og værforholdene; fortellingene som vi deler og hvordan vi velger å fortelle dem. Mellom 2013 og 2019 jobbet Wanthiang deltid som gjestelærer og assisterende professor både ved fakultetet i Bergen og Trondheim Kunstakademi. For tiden er hun dedikert til sin kunstneriske praksis.

Episoder

#225

BGE Contemporary i Stavanger er et av Norges mest ambisiøse kunstgallerier

Hos BGE Contemporary er alt av plantegninger, utgravinger og mål skreddersydd for at kunst skal komme best frem til oss som publikum. Bli med inn i et av Norges fineste og beste gallerier for samtidskunst, som Stavanger-basert gründer og eiendomsutvikler, Eli Ertvaag, eier og driver sammen med Kim Brandstrup og Marit Gillespie, som også er eiere av Galleri Brandstrup i Oslo.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.