Kunzt

Arvid Pettersen

Arvid Pettersen
Arvid Jarle Pettersen (f. 1943, Bergen) er en norsk maler og grafiker bosatt i Bergen.

Pettersen hører til sin generasjons mest markante malere, og han har også spilt en viktig rolle som kunstpedagog. Pettersen var med på å starte det kunstnerdrevne Galleri 1 i Bergen og hadde sin første separatutstilling der 1970. På utstillingen dominerte maleriet, selv om han ikke hadde noen formell utdanning innenfor dette mediet. Pettersen var lærer ved Vestlandets Kunstakademi 1977–78, amanuensis ved Statens Kunstakademi 1983–85, maleriprofessor ved Statens Kunstakademi 1993–2003 og rektor i årene 1996–99, da institusjonen ble en del av den nye Kunsthøyskolen. Pettersen har i tillegg holdt en rekke utstillinger hos flere anerkjente gallerier og museer i både inn- og utland.

Episoder

#245

Axel Vindenes får solgt hvert eneste maleri han lager

Multikunstneren Axel Vindenes, mest kjent fra bandet Kakkmaddafakka (KMF), har solgt omtrent hvert eneste maleri han har laget siden 2013. Hvordan får han det til?

#35

Arvid Pettersen er en av Norges fremste kunstnere i sin generasjon

Få norske kunstnere har stilt ut hos prestisjetunge Guggenheim-museet i USA. Bli med inn i studio til Arvid Pettersen, en av Norges fremste kunstnere i sin generasjon.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.