Kunzt

Banksy

Banksy
Banksy (f.1974) er en engelsk gatekunstner som arbeide under pseudonym. Han ansees for å være verdens mest kjente og største gatekunstnere.

Det sies at Banksy bor i Yate i nærheten av Bristol. Hans kunst er ofte satiriske kunstverk som handler om politikk, kultur, og etikk. Vanligvis er budskapet anti-militært, anti-kapitalistisk og/eller kritisk til den etablerte samfunnsstrukturen. Kunsten hans kombinerer ofte graffiti med ulike stensilteknikker og har dukket opp i byer over hele verden.

Episoder

#254

Norges første urbane kunstauksjon hos Blomqvist Kunsthandel

Gatekunst - en kunstnerisk retning hovedsakelig ment til å kritisere det etablerte. Forbeholdt de tøffeste av "de tøffe" og som våget å spraye og spre et budskap så sterkt og politisk, at de kommersielle kunstmarkedene ikke ønsket å satse på dem. Det ble gjerne ansett som for kritisk og for politisk. Det ville rett og slett ikke selge. Alt dette skulle med tiden forandre seg.

Bli med til Blomqvist Kunsthandel i Oslo, hvor de sammen med Kunstveggen arrangerer Norges første urbane kunstauksjon 10-22 november 2021.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.