Bent Erik Myrvoll

Bent Erik Myrvoll
Bent Erik Myrvoll er en norsk kunstner som bor og arbeider i Ålesund.

Etter endt videregående skole i hjembyen begynte Myrvoll å studere ved Strykejernet kunstskole og Studieatalieret i Oslo. Myrvoll er engasjert i lokalmiljøet og er en Ålesund sine mest omtalte kunstnere. Han er blitt spesielt hyllet for konseptet “Kunstambulanse”, et konsept som gav han Kultur- og oppvekstkomiteen sin kunstnerpris i 2013. Nå har han parkert ambulansen midlertidig for å fokusere på freskomaleri og utvikling av lokale pigmenter. Myrvoll brenner mange av sine egne pigmenter fra norsk jordsmonn og han er en av nordens ledende på freskomaleri, med forskerstipend fra Lillehammer Håndverksinstitutt. I tillegg har en helt vill pigmentsamling med eksklusive pigmenter fra Italia helt tilbake til 1800-tallet.

Episoder

#163

Bent Erik Myrvoll er en av nordens fremste på frescomaleri. Ålesund kunstscene 2/4

Bent Erik Myrvoll er en av nordens fremste på frescomaleri. Ålesund kunstscene 2/4

Over fire episoder blir vi kjent med Ålesund sin kunstscene. Bli med til en av Nordens ledende på freskomaleri - en kunstner i verdensklassen - Bent Erik Myrvoll, og en av Ålesund sine dyktigste grafikere, Karin Augusta Nogva. Begge holder til på Aggregat Atelierfellesskap like utenfor Ålesund sentrum. Episode 2/4.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.