Bente Sommerfeldt-Colberg

Bente Sommerfeldt-Colberg
Bente Sommerfeldt-Colberg (f. 1966, Oslo) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Asker, Bærum.

Sommerfeldt-Colberg er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen og kunsthistorie på Universitetet i Oslo. Hun arbeider med kinetisk kunst og er opptatt av fenoméner knyttet til vår tilstedeværelse og eksistens. Kunsten hennes iscenesetter hendelsesforløp. Verkene spiller på kroppslige og mentale relasjoner, de er sanselige og poetiske, og verkene inneholder et spenningsfelt mellom fiksjon og virkelighet. Sommerfeldt-Colberg har stilt ut en rekke anerkjente gallerier og kunstinstitusjoner. Blant annet Soft Gallery, Kunstnerforbundet, Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Galleri Langegårde, Oslo Kunstforening og Galleri 21 i Malmø, for å nevne noen. Sommerfeldt-Colberg har mottatt en flere stipender gjennom sin karriere og kunsten hennes er kjøpt inn til flere samlinger: KORO´s Ephemerality, Fakultet for kunst og design ved Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger, Sørlandets Kunstmuseum og Norsk Kulturråd, for å nevne noen.

Episoder

#210

Oppdag kinetisk kunst med Glen Farley og Bente Sommerfeldt-Colberg

Hørt om kinetisk kunst før? Bli med til Gyssestad gård i Sandvika, hvor kunstner Glen Farley og Bente Sommerfeldt-Colberg viser oss et utvalg av kinetisk kunst. Hva er det? Hva er spesielt med kinetisk kunst? Og hvordan oppstod denne kunstformen?

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.