Kunzt

Bjarne Bare

Bjarne Bare
Bjarne Bare (f. 1985 i Poznań, Polen) er en norsk kunstner oppvokst i Risør. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og UCLA i Los Angeles, og har tidligere studert ved Oslo Fotokunstskole. I tillegg til å være kunstner har Bare arbeidet som kurator, drevet galleri og skrevet bøker.

Han debuterte på Høstutstillingen i 2008 og etablerte Melk galleri i 2009 med Behzad Farazollahi. Ved siden av virket som billedkunstner, har Bare arbeidet som kurator ved en rekke utstillinger med fokus på samtidig fotografi gjennom Melk galleri i tillegg til arbeid for Forbundet Frie Fotografer, rådgiver for tidsskriftet Objektiv samt som redaktør.

Arbeider av Bare er blitt vist ved Henie Onstad Kunstsenter, Oslo; Lillehammer Kunstmuseum, Lillehammer; Preus Museum, Horten; UKS, Oslo; Agder Kunstsenter, Kristiansand; OSL contemporary, Oslo; Three Shadows Xiamen Photography Art Centre, Xiamen; Estudio Miau Miau, Buenos Aires; TJ Boulting, London; UCLA Broad Art Center, Los Angeles.

Bare har markert seg sterkt innenfor fotografi de senere årene. Han arbeider i stort format, med fargefotografier av objekter og elementer han finner i sine nære omgivelser. Han forholder seg til flere sjangre, og lar seg inspirere både av street photography og stilleben. Fravær av mennesker i fotografiene retter fokus på det som kan betraktes som spor etter menneskelig handling, mot psykologi og hvorfor vi gjør ting.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.