Bjørn Båsen

Bjørn Båsen
Bjørn Båsen (f. 1981, Eggedal) er en norsk kunstner og skulptør som arbeider med ulike materialer og teknikker som maleri, treverk, keramikk og søm.

Båsen er utdannet ved The Arts institute at Bournemouth i England og Kunstakademiet i Oslo. Han maler sagaen om Norge i dag og kunsten er full av referanser til mytologi, fortid- og nåtids dekadens, eventyr og realisme. Båsen har stilt ut i en rekke gallerier og institusjoner, blant annet Olje og Begjær, QB og Blomqvist, Blaafarveværket, Modum, BGE Contemporary i Stavanger, Nordnorsk Kunstmuseum, Galleri Brandstrup, Haugar Kunstmuseum og Soft i Oslo. Båsen er kjøpt inn av en rekke private samlinger; Nordnorsk Kunstmuseum, Astrup Fearnley, Equinor og DNBs kunstamling.

Episoder

#187

Bjørn Båsen beskrives som unik i norsk samtidskunst og kunsthistorie

Bli med inn i studio til en av Norges fremste kunstnere, Bjørn Båsen. Vi besøkte han i idylliske Eggedal, hvor han bor og arbeider.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.