Kunzt

Bjørn Båsen

Bjørn Båsen
Bjørn Båsen (f. 1981, Eggedal) er en norsk kunstner og skulptør som arbeider med ulike materialer og teknikker som maleri, treverk, keramikk og søm.

Båsen er utdannet ved The Arts institute at Bournemouth i England og Kunstakademiet i Oslo. Han maler sagaen om Norge i dag og kunsten er full av referanser til mytologi, fortid- og nåtids dekadens, eventyr og realisme. Båsen har stilt ut i en rekke gallerier og institusjoner, blant annet Olje og Begjær, QB og Blomqvist, Blaafarveværket, Modum, BGE Contemporary i Stavanger, Nordnorsk Kunstmuseum, Galleri Brandstrup, Haugar Kunstmuseum og Soft i Oslo. Båsen er kjøpt inn av en rekke private samlinger; Nordnorsk Kunstmuseum, Astrup Fearnley, Equinor og DNBs kunstamling.

Episoder

#187

Bjørn Båsen beskrives som unik i norsk samtidskunst og kunsthistorie

Bli med inn i studio til en av Norges fremste og lovende unge kunstnere, Bjørn Båsen. Vi besøkte han i idylliske Eggedal, hvor han bor og arbeider.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.