Calina Pandele Yttredal

Calina Pandele Yttredal
Calina Pandele Yttredal er en norsk kunstner og forfatter som bor og arbeider i Oslo.

Yttredal arbeider med flere ulike teknikker som malerier, tegninger, grafikk, lysskulpturer, utsmykninger og skriver bøker. Hun arbeider også med en del stedsspesifikke prosjekter og utsmykninger i offentlige rom, gjerne interaktive som involverer publikum. Hun har tegnet og malt fra tidlig alder, allerede som 11-åring begynte hun sin kunstutdanning ved School of Fine Arts i Bucuresti, og er utdannet ved Statens Håndverk og Kunstindustriskole og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har stilt ut nasjonalt og internasjonalt, mottatt stipender, priser for kunsten sin, er innkjøpt av offentlige institusjoner og en del av flere private kunstsamlinger. Blant annet Dr.Sonjas Kunstsamling. Yttredal har skrevet flere fag- og lærebøker utgitt på Gyldendal forlag og hun har undervist om farge og lys ved blant annet Kunsthøgskolen i Oslo.

Episoder

#192

Calina Pandele Yttredal er en av få norske kunstnere som arbeider med iriserende maling

Bli med inn i studio til Calina Pandele Yttredal, en av få norske kunstnere som arbeider med iriserende maling. Vi snakker om lys og mørke, farger, offentlige utsmykninger og Korona.

Les mer

Prøv Nordens første strømmetjeneste for kunstfeltet 30 dager gratis.
Få ubegrenset tilgang til nesten 300 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.