Kunzt

Calina Pandele Yttredal

Calina Pandele Yttredal
Calina Pandele Yttredal er en norsk kunstner og forfatter som bor og arbeider i Oslo.

Yttredal arbeider med flere ulike teknikker som malerier, tegninger, grafikk, lysskulpturer, utsmykninger og skriver bøker. Hun arbeider også med en del stedsspesifikke prosjekter og utsmykninger i offentlige rom, gjerne interaktive som involverer publikum. Hun har tegnet og malt fra tidlig alder, allerede som 11-åring begynte hun sin kunstutdanning ved School of Fine Arts i Bucuresti, og er utdannet ved Statens Håndverk og Kunstindustriskole og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har stilt ut nasjonalt og internasjonalt, mottatt stipender, priser for kunsten sin, er innkjøpt av offentlige institusjoner og en del av flere private kunstsamlinger. Blant annet Dr.Sonjas Kunstsamling. Yttredal har skrevet flere fag- og lærebøker utgitt på Gyldendal forlag og hun har undervist om farge og lys ved blant annet Kunsthøgskolen i Oslo.

Episoder

#192

Calina Pandele Yttredal er en av få norske kunstnere som arbeider med iriserende maling

Bli med inn i studio til Calina Pandele Yttredal, en av få norske kunstnere som arbeider med iriserende maling. Vi snakker om lys og mørke, farger, offentlige utsmykninger og Korona.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.