Kunzt

Camilla Løw

Camilla Løw
Camilla Low (f. 1976) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Løw er opptatt av at publikum skal føle eierskap til kunstverkene hun lager for det offentlige rom, og ofte innbyr verkene til å bli tatt i bruk. Et eksempel er de to skulpturene Neon Winter og Social Geometry som jeg produserte til Henie Onstad Kunstsenters skulpturpark i 2012, forteller Løw. "De er laget for å kunne klatres og sittes på, og jeg synes det er flott at folk faktisk gjør det."

Løw er utdannet i Glasgow i Skottland. Hun lager skulpturene sine i tett dialog med stedet der de skal plasseres, enten det er inne i et gallerirom eller utendørs på et offentlig sted. Ofte bruker hun materialer som forbindes med arkitektur og design, som betong, metall-elementer, spraylakk og pleksiglass i sterke, klare farger. Arbeidene er abstrakte og kan gi assosiasjoner til modernistisk skulptur og amerikansk minimalisme. Formene oppstår også fra et mer konkret og personlige utgangspunkt, hver skulptur fremstår med sin unike identitet.

Løw har stilt ut, og er kjøpt inn, av museer og gallerier i Norge og internasjonalt. Hun har blant annet hatt separatutstilling ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, og har laget en rekke verk for offentlige rom.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.