Kunzt

Charlotte Thiis-Evensen

Charlotte Thiis-Evensen
Charlotte Thiis-Evensen (f. 1968 i Nyköping, Sverige) er en norsk journalist og kunstner som bor og arbeider i Oslo. Hun jobber med flere ulike typer kunst, som lyd, film og installasjoner. Flere av hennes verk handler om hvordan uuttalte maktforhold virker inn på individets mulighet til å handle fritt.

Thiis-Evensen er utdannet ved Statens Kunstakademi som nå heter Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har studert litteratur ved Universitetet i Oslo og hun har arbeidet som videojournalist og regissør for NRK i 20 år. Siden 2015 har hun ledet programmet Arkitektens hjem på NRK TV. Thiis-Evensen har deltatt på flere gruppe- og separatutstillinger rundt om i Norge og utlandet. Blant annet Kunstnernes Hus, Lillehammer Kunstmuseum, Galleri F15, Sørlandets Kunstmuseum og Galleri Kaviarfabrikken i Lofoten, for å nevne noen. Hun har også deltatt på en rekke filmfestivaler og mottatt flere stipend og priser for kunsten sin.

Episoder

#213

Charlotte Thiis-Evensen skaper prisvinnende foto- og videokunst

I tillegg til å være programleder for et av NRK sine mest populære TV-program, Arkitektens hjem, er Charlotte Thiis-Evensen en solid kunstner som arbeider med fotografi og film. Bli med inn i studio til Charlotte for å lære om hennes prisvinnende kunst. Hva driver hun i arbeidet? Og hvorfor akkurat fotografiet?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.