Kunzt

Christian Houge

Christian Houge
Christian Houge (f. 1972, Oslo) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. I kunsten arbeider han med visuell formidling i form av fotografering, film og blandet media, ofte store analoge filmformater og digitalt. Han er spesielt opptatt av å utforske vår relasjon, og konflikt, med naturen. På den måten berører han også ofte vår menneskelige tilstand.

Houge har studert på st.Clares i Oxford (IB), med særdeles fritenkende og bred undervisning. Kunsten hans har blitt utstilt i en rekke gallerier og museer i Norge og i utlandet. Blant annet hos Haugar Kunstmuseum, Sothebys (London), Johnson Museum (New York), Whatcom (Museum of Washington), Three Shadows (Beijing), Nevada Museum of Art, Scout Gallery (London), TM51 (Oslo), FineArt (Oslo), Paris Photo, Photo London og Hosfelt Gallery (New York og San Fransisco).

Hans ‘Arctic Technology’-serie var på listen til BMW-prisen i ParisPhoto 2005. Kunstseriene hans har blitt nominert tre ganger til Prix Pictet-prisen og årets Leica Oskar Barnack Award for fotografi og bærekraft. Arbeidene hans er kjøpt inn til samlinger av Rev Ocean, som er Kjell Inge Røkke sitt banebrytende forskningsskip, Miljødepartementet, Statoil, Nevada Museum of Art, Økokrim, Haugar Kunstmuseum, Johnson Museum i tillegg til private samlinger og offentlige utsmykninger. Nå jobber han også med et kunstverk som skal med på forskningsskipet, Rev ocean. Houges arbeider er blitt publisert i Altered Landscapes, Vanishing Ice, Hotshoe, Haydens review, New York Times, Landscape Futures og Times Magazine.

Episoder

#232

Christian Houge tar klimakunsten til et nytt nivå i utstilling hos Buer Gallery

Lite er bedre enn kunst som virker målrettet og konsekvent, som byr på læring, er visuelt spennende og har en klype kunsthistoriske referanser, som er åpenbart krevende å få produsert - derfor også beundringsverdig - og som faktisk klarer å få meg, som publikum, til å forstå alvoret i menneskeskapte klimaendringer og konsekvensene av disse.

Bli med til Buer Gallery, hvor kunstner Christian Houge stiller ut to serier, Death of a Mountain og In;Human Nature, som på hvert sitt vis undersøker menneskets møte med naturen. Enten det er som overgriper og erobrer eller beskytter og ivaretager.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.