Kunzt

Christopher Jonassen

Christopher Jonassen
Christopher Jonassen (f.1978, Stavanger) er en norsk fotokunstner som bor og arbeider i Stavanger. Han arbeider utelukkende med uavhengige fotoprosjekter, og er opptatt av å vise enkle, hverdagslige fenomener på nye og uventede måter, der spørsmålet om hva vi faktisk er vitne til og hva det kan fortelle oss om vår kultur og oss selv kommer frem. Enten det er et blikk på fellesferien eller nærbilder av stekepanner, resultatet til Jonassen blir et følsomt, men samtidig skjerpet uttrykk.

Jonassen har en Mastergrad i Design fra University of Technology i Sydney. Han er selvlært innen fotografi og jobber utelukkende med egne kunstneriske prosjekter. Kunsten hans har blitt omtalt i en rekke magasiner i inn- og utland. Blant annet omtalt i TIME Lightbox, National Geographic, The Independent, Süddeutsche Zeitung, Der Spiegel, Magasinet Fotografi, Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis, A-magasinet, NASAs twitter feed og mer. Utstillinger inkluderer Høstutstillingen (Kunstnernes Hus), Stavanger kunstmuseum, Rogaland kunstsenter, Fotografiens hus, Skur 2, Tou Scene, Preus fotomuseum, for å nevne noen. Jonassen er medlem av FFF, BKFR og NBK.

Episoder

#226

Christopher Jonassen fotograferer det hverdagslige på nye og uventede måter

Bli med inn i studio til Christopher Jonassen på Tou Scene i Stavanger. Jonassen er opptatt av å vise enkle, hverdagslige fenomener på nye og uventede måter. Enten det er et blikk på fellesferien eller nærbilder av stekepanner, resultatet til Jonassen er et følsomt, men samtidig skjerpet uttrykk.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.