Cindy Sherman

Cindy Sherman
Cindy Sherman (f. 1954) er en amerikansk billedkunstner og fotograf, en av verdens fremste representanter for iscenesatt fotografi. Sherman bor og arbeider i New York, USA.

Sherman har gjort stor suksess i både inn- og utland med sine fotografi, og verkene er skrevet mye om i et feministisk perspektiv. Hun er tydelig inspirert av amerikansk kommersiell mediekultur, for eksempel film og reklame. Hun bruker klær, sminke og kostyme for å poengtere at kjønn og identitet er noe foranderlig, noe ikke-bestemt eller naturlig gitt, men heller noe vi har mulighet til å leke med, endre og utforske. I flere ulike serier kler hun seg ut som en rekke oppdiktede typer – fra heltinner i film og media til aldrende sosietetskvinner, men det er hennes 69 sorte og hvite Film Stills, fra serien Untitled Film Stills fra 1977-1980, som førte til Shermans gjennombrudd på 80-tallet.Episoder

#159

Fra selvportrett til selfies og hvordan kunstner Cindy Sherman bruker fotografiet

Fra selvportrett til selfies og hvordan kunstner Cindy Sherman bruker fotografiet

Livestream fra fordrag hos Sørlandets Kunstmuseum august 2019. Opptaket er produsert av museet. Foredraget gir deg en innføring i Cindy Sherman sitt kunstnerskap, med utviklingen fra malte selvportrett til moderne iscenesettelse i sosiale medier. Sigurdsen tar utgangspunkt Shermans bruk av fotografiet og iscenesettelse, og hvordan hun bruker foto til å utforske spørsmål om identitet, kjønnsroller og stereotypier.

Les mer

Prøv KUNZT 30 dager gratis med kodeord kunztfem. Få ubegrenset tilgang til over 250 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.