Kunzt

Cindy Sherman

Cindy Sherman
Cindy Sherman (f. 1954) er en amerikansk billedkunstner og fotograf, en av verdens fremste representanter for iscenesatt fotografi. Sherman bor og arbeider i New York, USA.

Sherman har gjort stor suksess i både inn- og utland med sine fotografi, og verkene er skrevet mye om i et feministisk perspektiv. Hun er tydelig inspirert av amerikansk kommersiell mediekultur, for eksempel film og reklame. Hun bruker klær, sminke og kostyme for å poengtere at kjønn og identitet er noe foranderlig, noe ikke-bestemt eller naturlig gitt, men heller noe vi har mulighet til å leke med, endre og utforske. I flere ulike serier kler hun seg ut som en rekke oppdiktede typer – fra heltinner i film og media til aldrende sosietetskvinner, men det er hennes 69 sorte og hvite Film Stills, fra serien Untitled Film Stills fra 1977-1980, som førte til Shermans gjennombrudd på 80-tallet.Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.