Kunzt

Dan Graham

Dan Graham
Dan Graham (f. 1942 - d. 2022) var en amerikansk samtidskunstner som arbeidet innenfor skulptur, video, performance og arkitektur. Han arbeidet innenfor ulike media, som video, skulptur, performance og arkitektur, og regnes som en viktig skribent innenfor kunstkritikk og teori.

Han gjorde seg gjeldende i det avantgardistiske kunstmiljøet i New York tidlig på 1970-tallet, sammen med blant annet Robert Smithson og Gordon Matta-Clark. Grahams politisk orienterte og konseptuelle kunstprosjekter har øvd stor innflytelse på senere generasjoner kunstnere både i Europa og USA.

Graham laget i 1996 en glass- og stålkonstruksjon ("Uten tittel") på Lyngvær i Vågan kommune i Lofoten som sitt bidrag til Skulpturlandskap Nordland. Permanente utendørsskulpturer av Graham finnes også i Vågå ("Norwegian Wood Lattice Bisected By Curved 2-way-mirror" i regi Sparebankstiftelsen DNBs Skulpturstopp-prosjekt), og i Ekebergparken ("Ekeberg Pavillion") i Oslo.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.