Danny Larsen

Danny Larsen
Danny Larsen (f. 1981, Lommedalen) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Sundvollen utenfor Oslo. Han er selvlært i kunsten og har gradvis utviklet sitt eget uttrykk: malerier laget av små prikker med akrylmaling.

Larsen spiller på lys og mørke, med sterke motiver fra norsk natur, mektige solstråler, tåke, planteliv og dyr. Maleriene virker melankolsk, mørk og eventyrlige. Larsen søker inspirasjon i blant annet den folkekjære kunstneren, Theodor Kittelsen (1857-1914) og har deltatt i flere utstillinger rundt om i verden og hatt flere samarbeid. Blant annet Michelin-restauranten Maaemo i Oslo, merket K2 og en signert kleskolleksjon for metal-bandet Satyricon, for å nevne noen.

Episoder

#220

Danny Larsen om veien fra snowboardproff til ettertraktet kunstner

Fra hastighet til skogens ro. Den tidligere proff snowboarderen, Danny Larsen, bestemte seg for å ta en ny retning i livet. Selv mener han at jobben som kunstner krever betydelig mer enn jobben som proff idrettsutøver. Jeg besøker Larsen i nytt studio, hvor han jobber mot stor separatutstilling hos Th. Kittelsen museet / blaafarveværket til sommeren 2021.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.