Kunzt

Eikund

Eikund
Omfanget av kreativitet som blomstrer i Norge rundt 1960 er for mange et ukjent territorium, men med lansering av Veng lenestol, designet av Torbjørn Bekken i 1960, skriver Eikund møbelprodusent seg inn i norsk designhistorie.

Firmanavnet Eikund er hentet fra øyen Eigerøya like utenfor byen Egersund på vestkysten av Norge. Eigerøya sitt fornavn var Eikund, og er et av de eldste stedsnavnene i landet. I lang tid var øyen frodig med eiketrær, derav navnet Eikund. I dag er denne typen design som Eikund står for svært ettertraktet. Norske designere fra denne perioden ble tydelig påvirket av de modernistiske trendene som preget Europa og de ble med på det felles oppdraget om å lage enkle og funksjonelle møbler for massene. Designet fremstår som raffinert og kultivert, en særegen estetikk, og som har gjort norske møbler til samlerobjekter på auksjonshus over hele verden.

Episoder

#236

Samarbeid

Eikund møbelprodusent skaper unik brukskunst med Martin Whatson

Bli med inn i studio til Martin Whatson, hvor han sammen med Eikund møbelprodusent skaper unik brukskunst. Hva tenker Whatson og Eikund om skillet mellom kunst og brukskunst? Hvorfor jobber de sammen? Og tror de at vi vil se mer av denne typen sammensmeltninger i fremtiden?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.