Eikund

Eikund
Omfanget av kreativitet som blomstrer i Norge rundt 1960 er for mange et ukjent territorium, men med lansering av Veng lenestol, designet av Torbjørn Bekken i 1960, skriver Eikund møbelprodusent seg inn i norsk designhistorie.

Firmanavnet Eikund er hentet fra øyen Eigerøya like utenfor byen Egersund på vestkysten av Norge. Eigerøya sitt fornavn var Eikund, og er et av de eldste stedsnavnene i landet. I lang tid var øyen frodig med eiketrær, derav navnet Eikund. I dag er denne typen design som Eikund står for svært ettertraktet. Norske designere fra denne perioden ble tydelig påvirket av de modernistiske trendene som preget Europa og de ble med på det felles oppdraget om å lage enkle og funksjonelle møbler for massene. Designet fremstår som raffinert og kultivert, en særegen estetikk, og som har gjort norske møbler til samlerobjekter på auksjonshus over hele verden.

Episoder

#236

Samarbeid

Eikund møbelprodusent skaper unik brukskunst med Martin Whatson

Eikund møbelprodusent skaper unik brukskunst med Martin Whatson

Bli med inn i studio til Martin Whatson, hvor han sammen med Eikund møbelprodusent skaper unik brukskunst. Hva tenker Whatson og Eikund om skillet mellom kunst og brukskunst? Hvorfor jobber de sammen? Og tror de at vi vil se mer av denne typen sammensmeltninger i fremtiden?

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.