Geir Yttervik

Geir Yttervik
Geir Yttervik (f. 1955) er en norsk billedkunstner og kunstlærer som bor og arbeider i Oslo. Bildene hans er gjerne dramatiske og ladet med en uavklart situasjon. Handlingen er konstruert og bildene kan minne om filmscener. Komposisjonen og figurene i motivet er plassert litt lengre frem i bildet, noe som gir en opplevelse av å være delaktig i det som utspiller seg i motivet.

Yttervik er utdannet fra Statens Kunst- og Håndverksskole og fra Statens Kunstakademi, og han jobber som faglig ansvarlig på en av Norges mest kjente tegne- og maleskoler, Einar Granum Kunstfagskole. Kunsten hans er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Sørlandets Kunstmuseum, Astrup Fearnley Museet og til flere private samlinger. Han har mottatt flere arbeidsstipender.

Episoder

#249

Geir Yttervik reiste fra 40 kvm i Oslo til 500 kvm i Lunner

Når pandemien kom og stengte ned alt som gjør en by verdt å bo, var kunstner Geir Yttervik ikke lengre i tvil. Han solgte og pakket ned, og nå bygger han drømmeatelieret sitt i Lunner.Les mer

Prøv Nordens første strømmetjeneste for kunstfeltet 30 dager gratis.
Få ubegrenset tilgang til nesten 300 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.