Glen Farley

Glen Farley
Glen Farley (f. 1956, Toronto Canada) er en norsk-kanadisk kunstner som bor og arbeider i Bærum, utenfor Oslo.

Farley har en bachelorgrad fra Queen’s University og har arbeidet som prosjektleder i flere større IT-prosjekter. Han arbeider utelukkende med kinetisk kunst som er bevegelig kunst. Bevegelsen kan være fysisk, skapt av motorer, gravitasjon, vind, solen eller den som ser på. Bevegelsen kan også være rent visuell, for eksempel gjennom geometriske mønstre som virker som om de beveger seg, eller gjennom bruk av film, lys eller dataanimasjon. Kinetisk kunst innbyr gjerne tilskueren til å være deltaker, for eksempel ved å sette verket i gang ved å trykke på en knapp eller dreie på et håndtak. Farley er medlem av organisasjonen Norske Billedkunstnere, Norsk Billedhuggerforening, Society of Canadian artists og styremedlem i Bildende kunstnere i Bærum. Han har stilt ut hos en rekke anerkjente gallerier og kunstinstitusjoner. Blant annet Galleri BOA, Tenthaus, Einstein Kultursenter, Trafo Kunsthall, Henie Onstad Kunstsenter og Vigelandmuseet, for å nevne noen.

Episoder

#210

Oppdag kinetisk kunst med Glen Farley og Bente Sommerfeldt-Colberg

Hørt om kinetisk kunst før? Bli med til Gyssestad gård i Sandvika, hvor kunstner Glen Farley og Bente Sommerfeldt-Colberg viser oss et utvalg av kinetisk kunst. Hva er det? Hva er spesielt med kinetisk kunst? Og hvordan oppstod denne kunstformen?

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.