Kunzt

Håkon Fagerås

Håkon Fagerås
Håkon Anton Fagerås (f. 1975) er en norsk billedhugger og blant de få i sin generasjon som arbeider med figurativ skulptur. Fagerås arbeider i tradisjonelle materialer som marmor og bronse.

Fagerås bor og arbeider i Oslo og Pietrasanta, Italia. Han er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1996-1997) og Statens kunstakademi (1997-2001). Hans første offentlige oppdrag var fredsmonumentet i Narvik, avduket i 2006. På 100-årsdagen for Roald Amundsens ankomst til Sydpolen, ble et monument over Amundsen og hans fire ledsagere avduket på Bygdøynes. En isbyste av Amundsen ble samtidig avduket på Sydpolen. Andre større oppdrag er monumentet over Joachim Rønneberg på Rådhusplassen i Ålesund, en minnemynt for Norges Bank, en marmorbyste av Henrik Ibsen for Ibsenmuseet og en utsmykking av St. Olavs hospital i Trondheim.

Episoder

#169

Håkon Fagerås er en av få norske kunstnere som bruker marmor i kunsten sin

Bli med inn i studio til Håkon Fagerås, en av Norges fremste billedhuggere og en av få norske kunstnere som arbeider med marmor - et av verdens mest kostbare og tidkrevende materialer en kunstner kan arbeide med.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.