Håkon Fagerås

Håkon Fagerås
Håkon Anton Fagerås (f. 1975) er en norsk billedhugger og blant de få i sin generasjon som arbeider med figurativ skulptur. Fagerås arbeider i tradisjonelle materialer som marmor og bronse.

Fagerås bor og arbeider i Oslo og Pietrasanta, Italia. Han er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1996-1997) og Statens kunstakademi (1997-2001). Hans første offentlige oppdrag var fredsmonumentet i Narvik, avduket i 2006. På 100-årsdagen for Roald Amundsens ankomst til Sydpolen, ble et monument over Amundsen og hans fire ledsagere avduket på Bygdøynes. En isbyste av Amundsen ble samtidig avduket på Sydpolen. Andre større oppdrag er monumentet over Joachim Rønneberg på Rådhusplassen i Ålesund, en minnemynt for Norges Bank, en marmorbyste av Henrik Ibsen for Ibsenmuseet og en utsmykking av St. Olavs hospital i Trondheim.

Episoder

#169

Håkon Fagerås er en av få norske kunstnere som bruker marmor i kunsten sin

Bli med inn i studio til Håkon Fagerås, en av Norges fremste billedhuggere og en av få norske kunstnere som arbeider med marmor - et av verdens mest kostbare og tidkrevende materialer en kunstner kan arbeide med.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.