Hannah Ryggen

Hannah Ryggen
Hannah Ryggen (1894-1970, Malmø) var en norsk tekstilkunstner. Hennes kunstneriske uttrykk balanserte mellom det politisk kontroversielle til helt personlige refleksjoner og følelser.

Hannah Ryggen ble født i Malmö, Sverige. Som ung underviste hun som folkeskolelærerinne. Samtidig studerte hun maleri på kveldstid hos den danske kunstneren Fredrik Krebs. Hos Krebs ble Ryggen introdusert for en kulturell og intellektuell sfære. I 1922 fikk hun stipend og dro til Dresden, Tyskland. Der traff hun sin kommende mann, den norske kunstmaleren Hans Ryggen. I 1923 ble Hannah gravid og året etterpå flyttet hun og mannen til Ørlandet, i ytterkanten av Trondheimsfjorden. Ryggen er en av de vesentligste kunstnere i Norge. Hun tegnet aldri skisser, teppene ble skapt etter bilder i kunstnerens hode.

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.