Kunzt

Ingunn Skogholt

Ingunn Skogholt
Ingunn Skogholt (f. 1952, Oslo) bor og arbeider på Ekely i Oslo. Skogholt arbeider med vev og tekstilkunst, hvor hun bygger opp flatene tråd for tråd, med stor variasjon i materialutvalg i blank og matt, og natur- og syntetisk fiber. Med disse virkemidlene skaper hun svært levende flater med et intenst fargeuttrykk.

Skogholt har en internasjonal kunstutdannelse bak seg med MA fra Royal College of Art i London, Edinburgh College of Art, Kunstakademiet i Bratislava og tidligere Kunsthåndverkskolen i Oslo. Hun har stilt ut separat på bla. Craft Council Gallery, London, Galleri K, Kunstnerforbundet, og SOFT Galleri. Ingunn Skogholt har deltatt på en rekke gruppe- og kollektivutstillinger i inn og utland, bla. hele 10 ganger på Høstutstillingen.

Skogholts arbeider smykker ut både offentlige og private bygg; som Oslo Tinghus, Regjeringsbygget og Hamar tinghus, i tillegg til en rekke cruiseskip. Hennes kunst er innkjøpt til bla. Statoil, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, samt Universitet i Oslo, og en rekke andre offentlige og private samlinger.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.