Irene Nordli

Irene Nordli
Irene Nordli (f. 1967, Lørenskog) er en norsk billedkunstner og professor i keramisk kunst ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun er bosatt i kunstnerborettslaget Trolltun på Bøler i Oslo og arbeider i Oslo og i Heestrand i Sverige.

Nordli lager porselensfigurer og skulpturer hvor hun blant annet kombinerer det dyriske og det menneskelige - gjerne i et burleskt uttrykk. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på en lang rekke gruppeutstillinger nasjonalt og internasjonalt. Hun har også laget flere offentlige utsmykninger, blant annet ved Asker kulturhus, Lillestrøm sentrum, Halden fengsel, Mesterfjellet skole og Bodø videregående skole. Nordli har siden uteksamineringen fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 1996 hatt en rekke galleri- og museumsutstillinger i inn- og utland. Nordli underviser også i keramisk kunst på avdelingen Kunst- og håndverk ved Kunsthøgskolen i Oslo. Nordli fikk Statens Garantiinntekt for kunstnere i 2010. I 2017 mottok hun Kunsthåndverkprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Episoder

Prøv KUNZT 30 dager gratis med kodeord kunztfem. Få ubegrenset tilgang til over 250 program om kunst, kunstnere og kunstbransjen. Gjelder kun månedsabonnement. Deretter kun kr 99/mnd. Ingen bindingstid.