Kunzt

Jan Christensen

Jan Christensen
Jan Christensen (f. 1977, København) er en norsk billedkunstner som bor og arbeider i Berlin og Oslo. Han har et allsidig kunstnerskap som varierer mellom blant annet maleri, installasjon, skulptur og fotografi.

Christensen studerte ved institutt for keramikk ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo fra 1997 til 2000. Christensen har stilt ut i en rekke gallerier og institusjoner i Norge og utlandet; Gerhardsen Gerner både i Oslo og Berlin, Viborg Kunsthall i Danmark, Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand, Østfold Kunstnersenter i Fredrikstad, Kubus Lenbachhaus i München, Stenersenmuseet i Oslo, Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) i Gent og Kunsthaus Baselland i Basel. I september I 2011 presenterte han kunstverket, En melankoli, på Oslo S. Arbeidets kunstnerisk uttrykk var hans reaksjon på hendelsene i Oslo, 22. juni 2011.

Av gruppeutstillinger kan man nevne Lights on - norsk samtidskunst på Astrup Fearnley Museet i Oslo, Momentum. Nordisk biennale for samtidskunst, kuratert av Power Ekroth & Erlend Hammer, To Be with Art is All We Ask, kuratert av Gunnar Kvaran og Therese Möllenhoff på Astrup Fearnley Museet, Oslo, Intensif-Station, kuratert av Dr. Susanne Meyer-Büser på K21 Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen i Düsseldorf og Artsonje Center, Seoul.

I 2007 fikk han stor oppmerksomhet da hans verk Relativ verdi ble stjålet fra hans utstilling på Galleri MGM i Oslo, et verk som besto av 1000 hundrelapper limt opp på et lerret. I 2003 mottok han Høstutstillingsprisen sammen med Øystein Aasan.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.