Kunzt

Javier Barrios

Javier Barrios
Javier Barrios (f. 1979, Mexico) er en halvt mexikansk og halvt guatemalsk kunstner som bor i Oslo og arbeider i Vestfossen. Han ble født i Mexico, men kom til norge med sin mor og søsken som femåring.

Barrios bestemte seg ikke for å bli kunstner før han var tjue år gammel. Han har sin utdanning fra Einar Granum Kunstfagskole og Kunsthøgskolen i Oslo og School of Visual Arts i New York og har siden stilt ut i både inn- og utland; Fundacion MARSO og Galeria Arroniz i Mexico City, Skulpturbiennalen, Høstutstillingen og Haugar Kunstmuseum, Galleri Brandstrup og Galleri K for å nevne noen. Høsten 2021 stiller han ut i det nystartede galleriet KB Contemporary. I tillegg er han redaktør for kunstpublikasjonen VECTOR sammen med kunstnerkollega, Peter Gregorio. Før han begynte på sin utdannelse ved Kunsthøgskolen jobbet han som assistent for blant annet Steinar Jakobsen og hjalp til å starte tidligere Rod Bianco som var galleriet initiert av Bjarne Melgaard.

De siste årene har Barrios arbeidet med større prosjekter rettet mot det offentlige rom. Høsten 2020 ferdigstilte han prosjekter for blant annet Risenga ungdomsskole og Hønefoss videregående skole, og ble ved årsskiftet vant han en konkurranse til Halden videregående skole. I 2018 hadde han også en større installasjon på forsiden av Flytogterminalen på Oslo Sentralbanestasjon. Barrios har arbeidet og bodd i ulike steder i verden som i New York, Mexico City og Guatemala, men har slått røtter i Oslo og har atelieret sitt i Vestfossen.

Episoder

#230

Javier Barrios utsmykker Kjell Inge Røkkes banebrytende forskningsskip REV Ocean

Bli med inn i studio til Javier Barrios, en av omtrent 60 kunstnere som utsmykker Kjell Inge Røkkes forskningsskip, REV Ocean - et omfattende og banebrytende skip innen havforskning og havforsuring. Barrios er spesielt opptatt av kunst i offentlig rom, vitenskap og teknologi, hvor han eksperimenterer med lys og filtre ellers bruk i datamaskiner og mobiltelefoner for å skape unike kunstverk.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.