Julia Boracco

Julia Boracco
Julia Pauline Boracco Braaten (f. 1991, Oslo) er en norsk samtidskunstner som arbeider med tekstil og maleri. Tematikken baseres ofte på idéer om indre vekst og forfall, samt de moralske gråsoners konflikter mellom individuell og kollektiv fremgang.

Boracco er utdannet ved Strykejernet Kunstskole og Kunsthøgskolen i Oslo (Khio) med en Master i medium- og materialbasert kunst (MFA, 2020). Arbeidene hennes har blitt vist gjennom gruppeutstillinger ved blant annet norske institusjoner og gallerier som Astrup Fearnley Museet, Munchmuseet, Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, Buskerud Kunstsenter og Østfold Kunstsenter. Hun har også bakgrunn som skuespiller, hvor hun ble først kjent for offentligheten da hun som 11-åring spilte hovedrollen Kim i den norske barne- og ungdomsfilmen Ulvesommer fra 2003. Hun fikk rollen i konkurranse med 800 andre jenter. I 2006 hadde hun også rollen som Vivian i familiefilmen, Trigger.

Episoder

#251

Lite er deiligere enn Julia Boracco sitt maleriske univers

Kunsten til Julia Boracco er sammensatt, tverrfaglig og kompleks, og den inneholder noe av det deiligste innen kunst (og livet generelt) - det gjentagende.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.