Kunzt

Katie Paterson

Katie Paterson
Katie Paterson (f.Glasgow, 1981) er en Fife-basert billedkunstner fra Glasgow, Skottland, som tidligere har bodd og jobbet i Berlin og Island.

Paterson har en Bachelor fra Edinburgh College of Art (2004) og en Master i kunst fra Slade School of Fine Art (2007). Hun har også vært æresstipendiat ved University of Edinburgh i 2013. Paterson regnes som en av de ledende kunstnerne i sin generasjon som arbeider i sjiktet mellom kunst og vitenskap. I samarbeid med forskere fra hele verden, skaper hun sine poetiske kunstverk, der vår plass på jorden settes i sammenheng med geologisk tid og naturens endring. Kunstverkene utvikles gjennom sofistikert teknologi og spesialkompetanse, for å skape en intim, poetisk og filosofisk relasjon mellom mennesker og det naturlige miljøet. Verkene hennes omhandler tid, natur, menneskeliv og kosmos.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.