Katinka Goldberg

Katinka Goldberg
Katinka Goldberg (b. 1981, Stockholm) er en svensk/norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Hun arbeider primært med fotografiet, hvor hun utforsker mellommenneskelige forhold og forbindelser innenfor og mellom ulike former for visuelt uttrykk.

Goldberg er utdannet i Sverige og Frankrike og har en Bachelor i fotografi fra kunstakademiet i Edinburgh. Hennes pågående prosjekt Bristningar (Rupture) er den andre delen av en trilogi som tematisk gjelder forhold, intimitet og avstand. Goldbergs første del av trilogien hennes er Surfacing, en fotobok som ble utgitt 2011 av Journal. Goldberg har stilt ut både i Norge og i utlandet. Blant annet hos Bomuldsfabriken Kunsthall, Henie Onstad Kunstsenter i utstillingen Norwegian Documentary Photography, Trondheim Kunstmuseum, Kongsberg Kunstforening, Red Hook Labs Gallery i New York og Beaconsfield Gallery Vauxhall, for å nevne noen.

Episoder

#240

Katinka Goldberg utforsker fotografiets muligheter hos Buer Gallery

Katinka Goldberg leker med fotografiet på en sjelden, sårbar og vakker måte. Hun er en mester i den hårfine balansen mellom det frastøtende og tiltrekkende. Bli med inn i utstilling hos Buer Gallery i Oslo, hvor hun stiller ut flere ulike typer fotografi.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.