Kunzt

Katinka Goldberg

Katinka Goldberg
Katinka Goldberg (b. 1981, Stockholm) er en svensk/norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Hun arbeider primært med fotografiet, hvor hun utforsker mellommenneskelige forhold og forbindelser innenfor og mellom ulike former for visuelt uttrykk.

Goldberg er utdannet i Sverige og Frankrike og har en Bachelor i fotografi fra kunstakademiet i Edinburgh. Hennes pågående prosjekt Bristningar (Rupture) er den andre delen av en trilogi som tematisk gjelder forhold, intimitet og avstand. Goldbergs første del av trilogien hennes er Surfacing, en fotobok som ble utgitt 2011 av Journal. Goldberg har stilt ut både i Norge og i utlandet. Blant annet hos Bomuldsfabriken Kunsthall, Henie Onstad Kunstsenter i utstillingen Norwegian Documentary Photography, Trondheim Kunstmuseum, Kongsberg Kunstforening, Red Hook Labs Gallery i New York og Beaconsfield Gallery Vauxhall, for å nevne noen.

Episoder

#240

Katinka Goldberg utforsker fotografiets muligheter hos Buer Gallery

Katinka Goldberg leker med fotografiet på en sjelden, sårbar og vakker måte. Hun er en mester i den hårfine balansen mellom det frastøtende og tiltrekkende. Bli med inn i utstilling hos Buer Gallery i Oslo, hvor hun stiller ut flere ulike typer fotografi.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.