Kristina Daukintytė Aas

Kristina Daukintytė Aas
Kristina D. Aas (f. 1978, Litauen) er en litauisk kunstner som bor og arbeider i Bergen. Aas arbeider med tekstilkunst innen digital jacquardvev, broderi, installasjoner, vev og collage.

Aas har et bevisst og solid håndverk, og en interesse for hvordan vi som publikum oppfatter verkene hennes. Hun er også opptatt av relasjonen vi har til våre omgivelser. Aas har sin utdannelse fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2006-2011). Siden 2013 har hun arbeidet mest med digital jacquardvev - teknikken som forener den gamle måten å tenke vevd flate på, med den nye digitale teknologien.

Episoder

#209

Kristina D. Aas tar tekstilkunst til et nytt nivå med digitalvev

Bli med inn i studio til Kristina D. Aas, hvor hun tar tekstilkunst til et nytt nivå med moderne teknologi. Kunsthistorisk sett er digitalvev en ny vevteknikk. Derfor skaper teknikken også et helt eget kunstuttrykk i vevekunsten som er unikt for det 21.århundret. Hvorfor og hvordan bruker Aas digitalvev?

Les mer

Prisvinnende TV-program om kunst og kunstbransjen. Se alle episodene fra KUNZT for kun 80 kr i måneden eller 800 kr i året. Nå også med eget tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.

Flere fordeler