Kunzt

Kristina Daukintytė Aas

Kristina Daukintytė Aas
Kristina D. Aas (f. 1978, Litauen) er en litauisk kunstner som bor og arbeider i Bergen. Aas arbeider med tekstilkunst innen digital jacquardvev, broderi, installasjoner, vev og collage.

Aas har et bevisst og solid håndverk, og en interesse for hvordan vi som publikum oppfatter verkene hennes. Hun er også opptatt av relasjonen vi har til våre omgivelser. Aas har sin utdannelse fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2006-2011). Siden 2013 har hun arbeidet mest med digital jacquardvev - teknikken som forener den gamle måten å tenke vevd flate på, med den nye digitale teknologien.

Episoder

#209

Kristina D. Aas tar tekstilkunst til et nytt nivå med digitalvev

Bli med inn i studio til Kristina D. Aas, hvor hun tar tekstilkunst til et nytt nivå med moderne teknologi. Kunsthistorisk sett er digitalvev en ny vevteknikk. Derfor skaper teknikken også et helt eget kunstuttrykk i vevekunsten som er unikt for det 21.århundret. Hvorfor og hvordan bruker Aas digitalvev?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.