Kunzt

Lars Strandh

Lars Strandh
Lars Strandh (f. 1961) er en svensk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Strandh arbeider med nonfigurative maleri og tegninger, og er opptatt av hvordan fager påvirker oss og hvilke minner vi kan ha knyttet til en bestemt farge.

Strandh har bodd og arbeidet i Oslo siden midten av 80-tallet. Han er en av Skandinavias mest erfarne kunstnere, en mann som har dyrket fargen, det nonfigurative, det minimalistiske, kunst uten motiv - kjært barn har mange navn - i tjue år. Dette er mye mer tidkrevende enn det du kanskje tror. Han er representert ved en rekke gallerier verden over, kunsten er i flere større samlinger og listen over utstillinger han har holdt eller deltatt på, er lang. Han er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og har mye erfaring fra både nasjonal- og internasjonal kunstscene. Han har sittet i flere styrer og han har et bredt nettverk av andre kunstnere verden over, spesielt blant de som arbeider med nonfigurativ kunst.

Episoder

#178

Lars Strandh rendyrker fargen og linjen i kunsten sin

Farger er en viktig del av våre liv, hvordan vi ser verden, andre og oss selv. Farger er viktig for våre følelser, og selvsagt, en viktig brikke i et kunstverk sitt uttrykk. Bli med inn i studio til Lars Strandh, en av Skandinavias mest erfarne kunstnere, og som har viet livet sitt til farger, linjer og det minimalistiske.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.