Kunzt

Lasse Årikstad

Lasse Årikstad
Lasse Årikstad (f. 1983, Kristiansand) er utdannet med MA fra Kunstakademiet i Bergen. Årikstad er kjent for å arbeide med et stort spenn materialer og metoder innenfor kollasj, maleri, installasjon, video og skulptur. Hans praksis spiller på det usammenhengbare i form av metode og tilnærming til materiale og motiv. Kombinasjonen av kollasj, maleri og skulptur viser til noe uhøytidelig, improvisert og prosessbasert.

Materialvalget er upretensiøst og den kreative prosessen spiller på sine egne premisser. Årikstads vilje til å utforske teknikker og metoder skaper energi og kontraster, der spennet mellom skulpturbygging av dopapir og møysommelig montering av kollasjer spiller sammen. Denne fremtoningen gir verkene en selvstendighet som har beveget seg bort fra de vante referanserammene.

Ved å distansere seg fra et narrativ gir Årikstad utstillingen en frihet og en slags usivilisert holdning. Dette regelbruddet oppleves urent, hvor abstraksjon og figurasjon, flate og form settes opp mot hverandre, og utfordrer. Gjennom sine verk, materialiserer Lasse Årikstad en anti-dogmatisk holdning. Slik blir utstillingen en undersøkelse av hvordan ulike materialtradisjoner virker og får nye egenskaper og identiteter.

De siste årene har han arbeidet med en større utsmykning for Bergen kommune samt kortfilmen For all tid, som blant annet ble vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad 2020. Filmen ble nylig innkjøpt av Sørlandets Kunstmuseum. Årikstad er i tillegg innkjøpt av Koro, Stiftelsen Cultiva, Bergen Kommune, Norwegian Hull club og Musikeren Brian Eno.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.