Kunzt

Lena Trydal

Lena Trydal
Lena Trydal (f. 1994 i Kristiansand) er en norsk billedkunstner som lager figurative malerier med utgangspunkt i ikoniske bilder og symboler fra vestlig populærkultur, satt sammen i noe som gjerne kan kalles for malte collager. Med satire som inngang inviteres publikum til å se aktuelle problemstillinger og stereotypier på nye måter.

Trydal har en bachelorgrad i estetiske studier fra Universitetet i Oslo. Hun har også studert ved Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Haag i Nederland) og Metàfora (Barcelona). Tidligere utstillinger er ved Kunstnernes Efterårsudstilling i Den Frie Udstillingsbygning (København), Arteriet (Kristiansand), TM51 (Oslo) og Roodkapje Rot(t)terdam (Nederland) i forbindelse med arrangementet "Winterwolven Radicals". Trydal er blant annet kjent for portrettet "Folkekongen" som ble vist under Nasjonalmuseets åpningsutstilling "Jeg kaller det kunst". Dette verket er nå innkjøpt til museets samling.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.