Kunzt

Liv Tandrevold Eriksen

Liv Tandrevold Eriksen
Liv Tandrevold Eriksen (f. 1976, Oslo) er en norsk billedkunstner som arbeider med maleri, skulptur og tekstiler.

Eriksen er utdannet fra Kunsthøyskilen i Oslo og Oslo Fargeinstitutt. Tidlig i karrieren jobbet Eriksen primært med tegning, før hun gikk over til maleri på midten av 2010-tallet. Hennes flytting fra et medium til et annet var en videreføring av hennes lekne tilnærming til form og farger, og de grafiske egenskapene til Eriksens første malerier pekte ofte på hennes kunstneriske bakgrunn innen tegning. Rommene som "trylles frem" av hennes nye malerier fremstår stadig mer tvetydige.

Eriksen sin kunst er kjøpt inn i en rekke private og offentlige samlinger, som Statens Kunstråd, Sverige, Equinor og Norsk Kulturråd. Tidligere seperatutstillinger inkluderer Wave/Wave/Wave QB Gallery, LNM i Oslo, Tag Team i Bergen, Tegnerforbundet, Oslo og Kunstnerforbundet, Oslo. Hun har også deltatt i flere gruppeutstillinger; Stavanger kunstmuseum, QB Gallery Oslo 30 Grader i Februar, Yellow, Olje og Begjær, Helsinki Biennale og The Stenersen Museum i Oslo.

I tillegg til egen praksis og undervisning driver hun det kunstnerdrevne visningsstedet, She Will Studio, sammen med Maren Dagny Juell og Tone Berg Størseth.

Episoder

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Bli abonnement du også

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.