Kunzt

Ludolf Bakhuysen

Ludolf Bakhuysen
Ludolf Bakhuizen (1630-1708) var en tysk-født nederlandsk maler, tegner, kalligraf og grafiker. Han var den ledende nederlandske maleren av maritime motiv etter at Willem van de Velde den eldre og yngre reiste til England i 1672. Han malte også portretter av sin familie og vennekrets.

Han oppdaget et så sterkt behov for å male at han ga fra seg virksomheten sin og viet seg til kunst fra slutten av 1650-tallet, først i pennetegninger. Han studerte først under Allart van Everdingen og deretter under Hendrik Dubbels, to fremtredende mestere på denne tiden, og ble raskt hyllet for sine malerier av hav med røff sjø og store skip. Han var ivrig med å studere naturen, og eksponerte seg ofte for sjø i åpen båt for å studere effekten av stormer. Hans komposisjoner, som er mangfoldig, er nesten alle varianter av ett emne, havet, og i en egenartet stil, preget av intens realisme eller trofast etterligning av naturen. I sine senere år brukte Bakhuysen sine ferdigheter innen etsning; han malte også noen få eksempler på hver av flere andre malerisjangre, som portretter, landskap og sjangermalerier.

Episoder

#241

Kunsten som får deg ut av pandemitåken

Kunst har aldri vært utelukkende dekorativ eller underholdning. Ved siden av filosofi og religion har kunst også vært menneskets viktigste kilde til trøst. I en tilstand av uro eller sorg er det ikke piller som skal berolige oss, men de rette kunst- og kulturopplevelsene. Her får du derfor fire av de mest beroligende og trøstende kunstverkene i kunsthistorien - kunstverk som gir perspektiv, beroliger oss om fremtiden, gir økt selvfølelse og forsiktig fører oss tilbake til en roligere tilstand.

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.