Kunzt

Maja Nilsen

Maja Nilsen
Maja Nilsen (f. 1978, Klæbu) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Siden 2012 har hun arbeidet som scenograf og kostymedesigner ved flere theatre. Blant annet jobbet med Black Box Teater, Trøndelag Teater, Schauspielhaus Wien, Nordland Teater og Dramatikkens hus.

Nilsen er utdannet ved Kunstskolen i Bergen, har studert VR på masternivå ved National College of Art and Design i Dublin og har en Bachelor og Master i Kunst ved Kunstakademiet i Trondheim. Hun har gjort flere utsmykninger, blitt innkjøpt av offentlige samlinger og deltatt på utstillinger i inn- og utland. Nilsen har også mottatt flere priser og stipend; Lars Brandstrups minnestipend, Trondheims kommunes kulturstipend, samt flere årige arbeidsstipend.

Episoder

#235

Maja Nilsen skaper parallelle univers med scenografi

Bli med inn i studio til scenograf og billedkunstner, Maja Nilsen, hvor hun skaper parallelle univers med scenografi. Hvordan skaper hun disse "rommene" og hvilke fordeler har det å komme med en bakgrunn fra billedkunst inn i scenekunst?

Hvis du virkelig vil bli god på kunst - Prøv 30 dager gratis

Over 300 kunstprogram. Rabatt på kunst og kunstinnramming. Rabatt på tegne- og maleutstyr. Eksklusive kunstarrangement. Nyhetsbrev. Pluss flere fordeler. Ingen bindingstid.