Maja Nilsen

Maja Nilsen
Maja Nilsen (f. 1978, Klæbu) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Siden 2012 har hun arbeidet som scenograf og kostymedesigner ved flere theatre. Blant annet jobbet med Black Box Teater, Trøndelag Teater, Schauspielhaus Wien, Nordland Teater og Dramatikkens hus.

Nilsen er utdannet ved Kunstskolen i Bergen, har studert VR på masternivå ved National College of Art and Design i Dublin og har en Bachelor og Master i Kunst ved Kunstakademiet i Trondheim. Hun har gjort flere utsmykninger, blitt innkjøpt av offentlige samlinger og deltatt på utstillinger i inn- og utland. Nilsen har også mottatt flere priser og stipend; Lars Brandstrups minnestipend, Trondheims kommunes kulturstipend, samt flere årige arbeidsstipend.

Episoder

#235

Maja Nilsen skaper parallelle univers med scenografi

Bli med inn i studio til scenograf og billedkunstner, Maja Nilsen, hvor hun skaper parallelle univers med scenografi. Hvordan skaper hun disse "rommene" og hvilke fordeler har det å komme med en bakgrunn fra billedkunst inn i scenekunst?

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.