Maria Pasenau

Maria Pasenau
Maria Pasenau (f. 1994, Mjøndalen) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Hun arbeider primært med fotografi i kunsten sin, men eksperimenterer også med lyd og tredimensjonal kunst.

Pasenau har studert ved Norsk fotofagskole i Trondheim. Hun har stilt ut i flere anerkjente gallerier, visningsteder og museer. Blant annet K4 Gallery, New Galerie, Kristiansand Kunsthall, Nasjonalmuseet og Akershus Kunstsenter for å nevne noen. I tillegg har Pasenau tatt del i Bjarne Melgaards digitale utstilling Life Killed My Chihuahua på Galerie Thaddaeus Ropacs Instagramkonto (2018, kuratert av Elise By Olsen og Julia Peyton-Jones) og hun var den første kunstneren som hadde takeover på Nasjonalmuseets Instagramskonto under Tori Wrånes’ utstilling Hot Pocket (2017, kuratert av Stina Högkvist). Pasenau har også holdt performance på Fotogalleriet, OCA – Office of Contemporary Art Norway og Soppen performancekunstfestival. Hun er en av de yngste kunstnerne som har blitt oppkjøpt til Nasjonalmuseets faste samling noensinne.

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.