Marina Abramovic

Marina Abramovic
Marina Abramovic (f. 1946) er en New York-basert serbisk performancekunstner som begynte sin karriere på begynnelsen av 1970-tallet.

Abramovic regnes som verdens største og mest kjente performancekunstner og har vært aktiv som kunstner i over fire tiår. I 1976, etter å ha flyttet til Amsterdam, Nederland møtte Abramovic den vesttyske performancekunstneren Uwe Laysiepen, som bare gikk under navnet Ulay. Marina Abramovic har kjøpt et eget teater som ligger to timer nord for Manhattan i Hudson, New York der hun har opprettet sin egen ideell organisasjon, en stiftelse for bevaring av performancekunst. Hun bruker sitt eget teater til å arbeide og utvikle ideer når det gjelder video og produksjonsutstyr. På eiendommen er det mulig for kunstnere å bo og oppholde seg.

Episoder

#36

Lauren Kelly driver et av de heiteste galleriene i New York

Hvordan er det å drive et av de heiteste galleriene i New York? Møt Lauren Kelly​. Hun bidro til å ta over familiebedriften Sean Kelly Gallery​ på Manhattan for tre år siden.

Les mer

#34

Fullstendig starstruck med Marina Abramovic, verdens største performancekunstner

Marina Abramovic er for kunsten det Barack Obama er for politikken: superberømt, svært innflytelsesrik og elsket av millioner. Hun åpnet nylig utstilling på Galleri Brandstrup i Oslo. Jeg fikk 15 minutter. Se hva som skjer.

Les mer

#33

Folk elsker kunstneren Marina Abramovic

Topp stemning på åpningen av Marina Abramovic​ sin nye utstilling "Dozing Consciousness" hos Galleri Brandstrup​.

Les mer

Prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se alle episodene fra KUNZT for kun 80 kr i måneden eller 800 kr i året. Nå også med eget tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.

Flere fordeler