Marina Abramovic

Marina Abramovic
Marina Abramovic (f. 1946) er en New York-basert serbisk performancekunstner som begynte sin karriere på begynnelsen av 1970-tallet.

Abramovic regnes som verdens største og mest kjente performancekunstner og har vært aktiv som kunstner i over fire tiår. I 1976, etter å ha flyttet til Amsterdam, Nederland møtte Abramovic den vesttyske performancekunstneren Uwe Laysiepen, som bare gikk under navnet Ulay. Marina Abramovic har kjøpt et eget teater som ligger to timer nord for Manhattan i Hudson, New York der hun har opprettet sin egen ideell organisasjon, en stiftelse for bevaring av performancekunst. Hun bruker sitt eget teater til å arbeide og utvikle ideer når det gjelder video og produksjonsutstyr. På eiendommen er det mulig for kunstnere å bo og oppholde seg.

Episoder

#34

Fullstendig starstruck med Marina Abramovic, verdens største performancekunstner

Marina Abramovic er for kunsten det Barack Obama er for politikken: superberømt, svært innflytelsesrik og elsket av millioner. Hun åpnet nylig utstilling på Galleri Brandstrup i Oslo. Jeg fikk 15 minutter. Se hva som skjer.

Les mer

#33

Folk elsker kunstneren Marina Abramovic

Topp stemning på åpningen av Marina Abramovic​ sin nye utstilling "Dozing Consciousness" hos Galleri Brandstrup​.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.