Marit Roland

Marit Roland
Marit Roland (f. 1981, Kristiansand) er en norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Roland arbeider med papirskulpturer og installasjoner, hvor hun prioriterer den fysiske og materielle opplevelsen av et verk og en prosess.

Roland er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og stilt ut en rekke steder i både inn- og utland. Blant annet hos Møre og Romsdal Kunstsenter (2016), Prosjektrom Normanns Stavanger (2014), Kristiansand Kunsthall (2013) og på Tromsø Kunstforening (2013) for å nevne noen. Hun har også deltatt på flere gruppeutstillinger. Blant annet Høstutstillingen (2014), Østlandsutstillingen (2014) og Norsk Skulpturbiennale (2013).

Episoder

#190

Marit Roland klarer å gjøre om billig papir til storslåtte skulpturer

Bli med inn i studio til Marit Roland og hør om hvordan hun klarer å få noe så enkelt og relativt billig materiale som papir til å bli storslåtte skulpturer.

Les mer

Hele Norges prisvinnende kanal om kunst og kunstbransjen © Se over 200 program om kunst, kunstnere, utstillinger og kunsthistorie på KUNZT for kun 99 kr/måneden eller 990 kr/året. Nå også med eget gunstig tilbud til skoler, kunstforeninger og bedrifter.